ellazulasKedves Látogató!

Sokszor az a baj, hogy érzéketlenek vagyunk és nem érezzük magunkat. Azt gondoljuk luxus csak magunkkal foglalkozni, ezért nem is tesszük ezt.

Mindannyian készenléti állapotban vagyunk, mintha legalább tűzoltók, ügyeletes orvosok lennénk. :)

Baromi fontosnak, nélkülözhetetlennek érezzük magunkat (munkánkban, magánéletünkben, családunkban), hisz belőlünk csak egy van. :)

Akkor miért nem vigyázunk jobban magunkra?
Miért csak a telefonunkat figyeljük árgus szemekkel, hogy mikor merül le?
Azt gondoljuk, hogy mi soha nem merülünk le, hogy nekünk nincs szükségünk töltődésre?
Azt hisszük, hogy képesek vagyunk követni ezt a felfokozott tempójú életvitelt, klímaváltozást, anélkül, hogy ránk ez hatással ne lenne?
Az a tapasztalatom, hogy nagyon nagy igényünk van a saját időre, amikor egyedül lehetünk a gondolatainkkal, csak magunkkal foglalkozhatunk, befelé figyelhetünk, szemlélődhetünk.
Aki ezt időben felismeri és időt szán a lazításra, fel tudja oldani a külső, belső feszültségeit.
Ő az, aki mosolyogva, kipihenten nekirugaszkodik a következő akadálynak, feladatnak!
Ehhez kívánok hozzájárulni az ellazulási technikai órával. Csütörtökön esténként 90 percig igazoltan távol lehetsz a mindennapos harcaidtól, egy békés, harcmentes övezetben, ahol letehetedet a batyudat, a gondjaidat, a fegyvereidet.:)
Hidd el megvárnak majd Téged. :)

Ezalatt az idő alatt 100 %-ra feltöltöd az "akkumulátorodat", hogy kipihenten, örömmel megvívhasd a harcaidat.

Hogyan néz ki egy ellazulás technika óra? Először is elindulunk kintről befelé, ez egy belső utazás.
- első 20 percben izmainkkal kezdünk: feszítünk-lazítunk, jóga pózokat veszünk fel, főleg a váll izmait vesszük gorcső alá
- második 20 percben energiarendszerünkkel foglalkozunk csikungozunk: nagyon lassú meditatív mozdulatokkal dolgozunk, amelyek segítenek abban, hogy lelassulj, ráhangolódj magadra.
- harmadik 20 percben különböző gyakorlatokkal fejforgatás, lábmozgatás. Az elengedést, passzívvá válást tapasztalhatod, illetve ülve légzőgyakorlatokat végzünk. A légzés könnyűvé, puhává, lággyá, hosszantartóvá válik.
- maradék 30 percben hanyatt fekve folytatjuk tovább az órát. Hátunk alatt szivacs (ami kiemeli és nyitja a mellkast), szemünkön egy kendő. Testrészről, testrészre lazítjuk el az izmainkat. Belső figyelem irányítása, gondolataink elengedése, belső feszültségeink oldása a cél. Egy nagyon oldott, éber állapot, ahol engedjük, hogy átjárjon a lazítás. Ebben a megpihent, laza állapotban indulnak el az öngyógyító, regeneráló, harmozináló folyamatok.
-hangok zengetésével zárjuk be az órát, hogy behangoljuk a csakráinkat.

De beszéljenek a képek is. :)
Ezen az az órán a saját belső erődet fejlesztheted, belső tartásra tehetsz szert.

Sok szeretettel várlak!

ellazulas 2

Az XBody olyan edzésprogramot kínál, amely maximális hatásfokot és a lehető leggyorsabb eredményt garantálja. A szinte az egész testet érő elektromos impulzusok olyan erőteljes és koncentrált izomösszehúzódást eredményeznek, amilyet csak hosszú évek munkáját maguk mögött tudó élsportolók képesek létrehozni a testükben. Ez normál esetben egy szokásos fitness géppel évek alatt kifejleszthető mozgáskoordináció eredménye. Az EMS technológia segít átugrani ezt a nehéz kezdeti fázist, és rögtön egy koncentrált, haladó edzés élményét, hatásfokát és eredményeit kínálja

Mivel az egész test egyszerre dolgozik, egy hagyományos ellenállásos edzéssel összevetve az XBody-val rengeteg időt spórolsz meg. Heti kétszer húsz perc edzéssel már látványos és gyors eredmény produkálható. Az elektromos impulzusok az izmokat közvetlenül stimulálják, így az izületi terhelést és a sérülés veszélyét is elkerülöd.

Az XBody-val végzett edzés bármilyen mozgásformával kombinálható. Legyen szó akár funkcionális tréning, Pilates vagy Yoga mozdulatokról, az XBody által közvetített elektromos impulzusok minden tevékenységet még intenzívebbé és koncentráltabbá tesznek, így remek kiegészítői lehetnek más, már kedvelt mozgásformáknak.

Az XBody a test feszesítését megnövekedett kalóriafelhasználással is segíti. Az izmok ilyen jellegű munkája megnöveli a szervezet energiaigényét, ami mindaddig jelen van, amíg a test az izomsejteket megerősítve nem kompenzálja a hatást (kb. addig, míg az izomláz tart, tehát 24-48 órán át). Az izomsejtek megnövekedett energiaigénye a testet igazi kalóriaégető géppé teszi. Ez az utóégető effektus az anyagcsere-fokozás lehető leghatékonyabb és legtermészetesebb módja.

Bővebb információ, bejelentkezés:
Kaufmann Péter edző
Mobil: 30/878-8555

 

joga orsi

A jóga irányába az „útkeresés” sodort, hogy hogyan lehetne számos mozgásszervi betegséget megelőzni a kialakult állapotot javítani, illetve egy módszert kerestem, ami segít megbirkózni napjaink egyik  fő problémájával, a stresszes élet „mellékhatásaival”, mint például a kötött izmok, alvászavar…

 A jóga egy komplex rendszer. Hat a testre, lélekre, elmére. Rendszeres gyakorlással, az ászanákkal  testi szinten rugalmasabb izmokat, ízületeket, vitálkapacitásunk fokozását , jobb oxigénellátottságot, légzésünk tudatos kontrollálását,  energetikai rendszerünk harmonizálását, javuló koncentrációt, nyugalmat, pihentető alvást, javuló stressz kezelést, tehát EGÉSZSÉGESEBB ÉLETET érhetünk el. Megismerve és megszeretve ezt a csodálatos rendszert szeretném továbbadni Nektek!

A jógaóráimat hatha jógából, az eszközhasználattal segített helyes ászana kivitelezést tanítva, Iyengar és a Himalája Tradíció gyakorlatait ötvözve állítom össze.

Célom, hogy az ászanák helyes kivitelezésén túl, egy kis filozófiát, pránajámát (légzőgyakorlatokat), koncentrációt, meditációt csempésszek az órákba, hogy ezáltal jobban megismerhesd a jóga összetett rendszerét.

Ami kell hozzá: TE és az elhatározásod.

Ha még nem jógáztál, sebaj, mert az alapoktól indulunk! Ha már képzett jógi vagy, az ismétlés mélyíti a tudást!

"A jóga rendszeres gyakorlása segíthet abban, hogy szilárdan és stabilan nézz szembe az élet forgatagával."                                                                    

(B.K.S. Iyengar) 

rami 350Az órákon a funkcionális és a súlyzós edzést ötvözöm köredzés formájában.

Amit használni fogunk: saját testünket, kisebb-nagyobb súlyokat, felfüggesztést, illetve különböző egyensúly és stabilitásfejlesztő eszközöket.
Edzettségi állapotodtnak megfelelően adok alternatívákat a gyakorlatok során, úgy hogy a fejlődésedhez megfelelő terhelés érjen.

Ha még csak gondolkoztál, hogy elkezdesz mozogni, segítek az alapok megtanulásában és a gyakorlatok helyes kivitelezésében.

Ha már sportolsz és kiegészítő edzést keresel, akkor is jó helyed lesz, hamar megtapasztalod, hogy tudatos munkával a meglévő edzéseid során is jobb, biztosabb eredményeket tudsz elèrni.

Szóval, ha ügyesedni, formálódni, erősödni szeretnél, és ezért tenni is akarsz, akkor keress bátran!

Gyertek fejlődni!

Németh Ramóna
Testépítés-fitness sportoktató
Személyi edző
Funkcionális Cross Training oktató
Életmód és Táplálkozási Tanácsadó

Feliratkozás az órákra, elérhetőség:
Tel.:+36 30 459 3288
Facebook: Németh Ramóna
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Senior Gimnasztika 1

Mi az a Senior Gimnasztika Stretchinggel 50+? 

Az idősebb korosztály számára tartott speciális gimnasztikai elemekből álló, lassabb, de dinamikus zenére végzett torna, amely átmozgatja a teljes szervezetet. Az óra során olyan egymásra épülő gimnasztikai gyakorlatokat alkalmazunk, amelyek fokozzák a vérkeringést, védik az ízületeket, növelik az erőt és állóképességet. Emellett egy-egy izomcsoportot specifikusan dolgoztatunk meg, melynek erősítő célja van. Az óra során egyensúlyi gyakorlatokat is végzünk, mindeközben ügyelünk a helyes testtartásra. A testmozgás lezárásaként fontos az izmok megfelelő nyújtása, relaxációs technikák és zene használata.
A rendszeres testmozgás megkönnyíti a mindennapi tevékenységek elvégzését, legyen szó a házi munkáról, vagy az unokákkal töltött aktív időtöltésről; betegség megelőző szerepe vitathatatlan. Tegyen Ön is az egészségéért! Szeretettel várom!

Kérem, jelentkezzen be az óráimra!
Barcza Renáta
Gyógytornász
Elérhetőségeim: 30/981-1579
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
facebook.com/renata.barcza.9

Bea 350A pilates vagy pilátesz fitnessz módszert a német Joseph Pilates alapította a huszadik század elején.
[1] 2010-ben 11 millió gyakorlója és 14 000 oktatója volt az USA-ban.
[2] A Pilates olyan komplex mozgásforma, amely ötvözi a "nyugati" világ anatómiai ismereteit a "keleti" mozgáskultúra egyes eszközeivel. Gyakorlásában nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló izmai (mélyizmok), illetve a speciális légzéstechnika.

A Pilates története

A Pilates módszer nevét megalkotója, Joseph Hubertus Pilates után kapta, aki Németországban, Düsseldorf mellett született 1883-ban. Születése óta angolkórban, asztmában és ízületi fájdalmakban szenvedett. Ennek hatására életét már egészen korán a sportolásnak és az egészséges test kialakításának szentelte: gimnasztikázott, testépített, jógázott - ennek az eltökéltségnek az eredményeképpen már 14 évesen anatómiai rajzokhoz állt modellt.
1912-ben Angliába költözött, bokszolóként, cirkuszi előadóként és önvédelmi sport oktatóként dolgozott. A világháború kirobbanásakor a német állampolgárokat, így Pilatest is, internálták, és ezalatt, a Man-szigeten kezdte el kialakítani módszerét. Honfitársai, akiken "gyakorolt", a testedzésnek köszönhetően megerősödtek fizikailag, és elkerülték azt az irtózatos spanyolnáthát, amely ezreket ölt meg.
1926-ban az USA-ba költözött, az oda tartó hajóúton ismerkedett meg későbbi társával, Clarával, akinek segítségével kialakította a "Contrology"-nak (=kontroll) nevezett módszerét, és megnyitotta fitness termét a New York-i Balett épületében. Kora legnagyobb táncosai és táncoktatói jártak hozzá, hogy a "Contrology" módszer segítségével szép alakra és hihetetlen ruganyosságra tegyenek szert.
Ezután 40 év "aranykor" következett Pilates életében és munkásságában. Haláláig fejlesztette módszerét, összeállított több száz ma is használt gyakorlatot (melyek gyűjteménye Pilates "basic" vagy "true" irányzat néven ismert), és számos gépet alkotott meg. 87 évesen hunyt el.

Elvei

Gyakorlói szerint a pilates fő célja a test és a lélek egységének megteremtése olyan módon, hogy az elme ne legyen lekötve és a test kecsesen, egyensúlyban mozogjon.Joseph Pilates 6 alapelvet alkotott meg módszeréhez: 
1. koncentráció (concentration) A tudatos mozgás kulcsa, hogy odafigyeléssel, a figyelem fókuszával végzik a a gyakorlatokat.
2. irányítás (control) Szellemi és fizikai irányítás. Az izmok irányítása, a mozgás összekoordinálása, a légzés koordinálása. (Pilates a módszerét nem magáról nevezte el, hanem Controll-nak.)
3. központosítás (centering) A módszert azon alapvetésre épül, hogy minden mozdulat az úgynevezett powerhouse-ból (erőközpont) indul ki, azaz a has-alsó háti szakasz-csípő-fenék központi területből, amely körülveszi a létfontosságú szervek nagy részét, magába foglalja a gerincet, a test középpontját alkotva.
4. légzés (breathing) A megfelelő légzéstechika a kulcs a minél tökéletesebb mozgás kivitelezéséhez. Minden gyakorlat mozdulataihoz adott ki-és belégzésütem tartozik.
5. áramlás (flowing movement) Minden gyakorlatnak saját üteme van, ezáltal a gyakorlatok "áramló" mozgással állnak össze egésszé.
6. precizitás (precision) A gyakorlatok helyes kivitelezése a legfontosabb, inkább kevesebb ismétlésszámmal, de a lehető legtökéletesebben végrehajtva kell dolgozni.

 

BedoBea350Olyan célirányos edzésprogram, mely prevenciós jellegéből adódóan a gerincproblémák megelőzésére, egészségmegőrzésre szolgál. Az izületkímélő tréning révén elsősorban a civilizációs ártalmak okozta gerincbetegségeket tudjuk kivédeni. Ezeknek az okai többek között a mozgásszegény, ülő életmód; a túlsúly; a gerinc és a szalagrendszer strukturális elváltozásai; az egyoldalú terhelés; a hibás mozgásminta és a pszichikai túlterhelés.

A gerincgimnasztika óra felépítése:
• 10-15 perces bemelegítés
• az óra központi részében levő gyakorlatok célja a rugózás, az elongáció, a mobilizáció és az erősítés
• 15 perc nyújtás, különös tekintettel a törzsizomzatra


Az alapos bemelegítéssel a szív- és érrendszert, valamint az aktív és passzív mozgatórendszert készítjük elő a terhelésre. A jól elvégzett bemelegítés az edzendő izmok nyújtásával zárul, így csökken az izom és az izületi sérülés veszélye a sportolás során. A rugózó mozgások révén erőteljesebb csontszerkezet alakul ki, mindemellett a finom ütődések elősegítik a porckorongok diffúz táplálását is. Az elongáció a gerinc körüli izmok nyújtását jelenti, ilyenkor a kisizületi felszíneket távolítjuk egymástól, amely rugalmasabb porckorongokat és szabadabb mozgást eredményez. A mobilizáló gyakorlatok az izületek ki- és bemozgatását végzik. A gerinc mozgató funkcióját erőltetjük, hiszen izületi kapcsolódásai nem merev, hanem mozgékony összeköttetést biztosítanak. Az óra erősítő szakaszában a gerincre közvetve és közvetlenül ható izmokat dolgoztatjuk, így a felületes és mély hátizmokat, hasizmokat és a végtagokat mozgató izmokat. A tudatos izomformálás és izomtömeg-növelés révén törekszünk a gerinc harmonikus egyensúlyát megteremteni.

A foglalkozásokon különös figyelmet fordítunk a helyes testtartás kialakítására, hiszen így kíméljük a gerinc izületeit és a porckorongokat. Megtanítjuk a vendégeket az egyes gyakorlatok korrekt kiinduló helyzeteire és azokra az alapszabályokra, melyeket a sportolás minden területén be kell tartani, hogy elkerüljük a későbbi sérüléseket, elváltozásokat. Felhívjuk a figyelmet a helytelen mozgásmintákra, így a kifeszített izületekre, a hírtelen, kapkodva végzett mozdulatokra és a különösen nagy ütődésekre.

Elérhetőségeim:
Bedő Beáta
Tel.: 30/267 1236
www.bedobea.hu

 

Polgar Andi 350

Tíz perc sportág specifikus bemelegítés, megfelelően haladva alulról felfelé, minden izomcsoportot átmozgatva, tíz perc felpörgetés, 35-40 perc erősítés, először állva, utána a talajon, a végén 5-10 perc nyújtás, edzés tetőtől-talpig, minden máspdok óra eszközös.

Polgár Andrea
Elérhetőségeim:
Telefonszám: 30/6316916
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

BedoBea350A Kriston Andrea által kidolgozott módszer valójában a medencealapi izmok tréningje, testünk alhasi régiójának egészségvédő programja. Olyan egészséget támogató ismereteket és gyakorlati segítséget kapnak a résztvevők, melyek kimaradtak az iskolai oktatásból és az egészségügy szolgáltatásaiból.

A 12 órás tanfolyam alkalmával a résztvevők megismerkednek az alhasi szervek védelmére irányuló ismeretekkel, valamint az egyéni életsítlusunkból adódó rizikótényezők is tudatosulnak. Megtanulják a medencealapi izmok szelektív tréningjét, melynek révén testi önismeretük gazdagodik. Megerősíthetők a test rejtett izmai, növelhető az altest gyulladásokkal szembeni ellenálló ereje. A résztvevők egy kérdőív kitöltése alapján, egyéni programot kapnak a tanfolyam végeztével különös tekintettel az esetleges gyengeségekre.

Elérhetőségeim:
Bedő Beáta
Tel.: 30/267 1236
www.bedobea.hu

Salamon Bernadett 350biri anyatorna 350
Anya torna (kezdő, haladó) sajáttestsúlyos edzések, eszközökkel kiegészítve

Saját tapasztalataimból is tudom, hogy egy anyukát mennyire tud frusztrálni alakja a várandóság után. Az anya torna egy nagyszerű lehetőség közösségben, együtt sok „sorstárssal” kellemes körülmények között az alakformálásra.

Előnyei, hogy az otthoni tornával szemben:

- Szakember állítja össze a gyakorlatsort edzettségi szintnek, céloknak megfelelően.
- Gyakorlatok helyes kivitelezésének betanítása, eszközök helyes használatának megtanítása (Mit, miért?).
- Bemelegítés, nyújtás pontos levezetése, hasznossága (Mert ezt ugye, otthoni tornán gyakran hanyagoljuk, kinek van erre ideje, címszóval.).

HernandezErzsebet 350Haptic’ 9 Studio

« Az érintés tudománya »

“Mert ahol emberszeretet van, ott jelen van a mesterség szeretete is.” (Hippokratész)

Ezzel a néhány szóval szeretném kifefejzi hivatásom iránti szeretetemet

Az érintés szavak nélküli kommunikáció, amely rendkívül fontos a csecsemő és a szülők kapcsolatainak kialakulásában .
Ennek egyik csodálatos módja, a babamasszázs tanfolyam.
A babamásszázs stúdióban megtanulják a szülők a masszázs protokollját , elsajátítják a helyes fogásokat.
Saját műbabámon mutatom be a fogásokat, az anyuka és az apuka kisbabájával együtt tanulhatja meg a mozdulatokat.
Várandósok is részt vehetnek, így már a szülést követően rögtön alkalmazni tudják a megtanult fogásokat.

Mint kozmetikus és masszőr, szépségápolás és közérzetjavító kezeléseimet hölgyeknek, kismamáknak, csecsemőknek, gyermekeknek dedikáltam.

Hernandez Erzsébet

Haptic’9 Studio

Telefon: 70 572 6069

Web: http://haptic9studio.webnode.hu/baba-mama/

MolnarErzsebet 350Nem kérdéses, hogy a gyerekjóga hasznos, hiszen a kicsik számtalan előnyre tehetnek szert általa. Erősödnek az izmaik, javul a tartásuk, nő a kitartásuk és az akaraterejük. Idegrendszerük és szervezetük védekezőképessége is megerősödik. Az előbbi jóvoltából javul a koncentrációjuk, az utóbbival könnyebben vészelik át a betegségeket. És végül fokozódik a tudatosságuk: pontosabban képesek érzékelni a külvilág, valamint saját testük és belső világuk jelzéseit, jobban megismerik önnön képességeik és teljesítményük határait.

Szeretettel várom a gyerekeket 4-11 éves korig.

Elérhetőségeim: 06-30/5890523.
e_mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
facebook.com/erzsimolnár

Hajnalka 350

A Kismama és Baba-mama jógaoktatói képzést várandósan végeztem el a Sarasvati központban. Izgalmas időszak volt, mivel az első babámat vártam, rengeteg kérdéssel, csillapíthatatlan tudásvággyal boldogan vettem részt minden egyes órán. Nem akartam lemaradni semmiről, ami hozzájárul az egészséges várandóság, és a természetes, háborítatlan szülés megéléséhez.

A fizikai gyakorlatokon túl nagyon fontosnak tartom a csendes befelé figyelést testünk, lelkünk, babánk és a mindenség hangjára. A mai információ áradattal túlpörgetett, (a látszólag) elvárásokkal agyonfeszített világban, végtelenül fontos, hogy megálljunk egy-egy pillanatra, visszahelyezkedjünk a középpontunkba, és bízzunk intuíciónkban, az isteni vezetésben, belső forrásunk kimeríthetetlen bölcsességében. Belehelyezkedve az anyaság szerepébe, tudva, hogy jól csináljuk.

A kismama jóga segített abban, hogy az addig, a hétköznapokban gyakorolt jógát miként kell átalakítanom úgy, hogy egyszerre legyen kényelmes és biztonságos kisbabám számára is, továbbá felkészítsen mindkettőnket a szülésre, életünk egyik legmeghatározóbb élményére.

A kismama jóga holisztikus szemlélete orvosolni tud különböző problémákat:
-a háti, deréktáji, keresztcsonti, szeméremcsonti fájdalmakat,
-segít a visszeres problémák megelőzésében, a gát és a csípő felkészítésében,
-relaxációs és különböző légzéstechnikák elsajátításában.

Felkészülés a szülésre apukákkal:
A várandóság előrehaladtával külön alkalmat szentelünk a vajúdást és a szülést segítő technikákra. Aki apás szülést szeretne, azoknak természetesen a párjukkal együtt. Fontos, hogy a leendő apukák megtanulják, hogyan tudnak segíteni kedvesüknek tudatos jelenlétükkel.

Várlak sok-sok szeretettel, Lukács Hajnalka

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

06704267782

facebook: Kismama, Baba-mama jóga Keszthely, Lukács Hajnalka Hajnalcsillag,

street workout 310

A sportról: Bevezető

( megnevezések: street workout, ghetto workout, freestyle calisthenics, street fitness &)

A Street Workout hazánkban is egyre népszerűbb! Osszátok meg ismerőseitekkel ezt a mindenkinek elérhető edzésmódszert ! A Street Workout - Calisthenics világa - Edzeni akarok, bármikor, bárhol ! - van megoldás!

A sport olyan gyakorlatokat vesz alapul, mint a fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás, &. Ezeket megszínesítve akrobatikus gyakorlatokkal, freestye "szabad stílusú" elemekkel - gyakorlatokká faragják a sportolók, és ez adja a varázsát tulajdonképpen. Főként az egészség és társaság kedvelők közössége. A sportból világbajnokságot is rendeznek, minden évben egyszer, amiből kis hazánk már elért dobogós helyezést is. Emellett világkupa sorozatokra is sor kerül minden évben több helyszínen. Az egész világon elismert versenysporttá, életmóddá nőtte ki magát!

street workout 310

Zenés, egész testet átmozgató, csoportos óra, bonyolult koreográfia és szökdelések nélkül!

Célja, a fizikai kondíció, elsősorban az aerob állóképesség fejlesztése, a főbb izomcsoportok erejének növelése, nyújtása valamint az optimális testösszetétel elérése. Hatékonyan formálja a kritikus területeket, felgyorsítja az anyagcserét, javítja a szív-és érrendszer állapotát, és az általános kondíciót.

Az órán kiemelt figyelmet kapnak a szép tartásért felelős izmok, a hát, a popsi és a has izmai (a core izmok). Az elgyengült izmokat megerősítjük, míg a berövidült izomcsoportokat finoman megnyújtjuk, a szép testtartás és a harmonikus forma érdekében. A hangsúly a minőségi mozgáson, az ízületek és a gerinc védelmén , a prevención van.

Az óra aerobikos bemelegítéssel kezdődik, majd álló kiinduló helyzetben végezzük az erősítő gyakorlatokat kis koreográfiákkal átkötve, a második szakaszban pedig a talajgyakorlatok kapják a főszerepet.

Kiváló választás mindenki számára, aki tónusosabb és/vagy karcsúbb alakra vágyik.

Várok szeretettel mindenkit, aki szeretne elérni egy egészségesebb, dinamikusabb, Fitt Formát ;-)!

Gájer Tímea
Aerobik és sportoktató
Sportszervező

Infó,bejelentkezés:
Tel:+36306327116
Email:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Érdekesség:
Az aerobikot a ’60-as évek végén dolgozták ki az Egyesült Államokban a NASA űrhajósai részére, fizikai állapotuk javítására . A módszer rendkívül hatásosnak bizonyult, és 1969-ben Jackie Sorensen, egy amerikai katonafeleség a mozgásanyagot zenével párosította. Az „aerobik” szó Dr. Kenneth H. Cooper nevéhez is köthető, aki a texasi San Antonioban lévő Amerikai Légierő Kórház orvosa volt, és ő fejlesztette ki azt a testgyakorlási rendszert, mely segít megelőzni a koszorúér megbetegedések kialakulását. Az igazi aerobikőrület a ’80-as években vette kezdetét, amikor az ismert amerikai színésznő, Jane Fonda videokazettáin népszerűsíteni kezdte, s – elsősorban a nők körében – óriási sikert aratott.

Az aerobik nem csak az izmokra van hatással, hanem a tüdőre, a szívre, a keringési rendszerre: ezeknek is jó kondíciót biztosít .Az aerobik szó oxigén jelenlétében végzett mozgást jelent.

street workout 310

Mi a kangoo jump?

A mozgásfajta alapja egy speciális cipő, amely első ránézésre leginkább egy görkorcsolyához hasonlít, ám a kerekek helyén erős, rugós pántok feszülnek – ezeken rugózva közlekedhetsz, aerobicozhatsz, futhatsz, vagy csak egyszerűen ugrálhatsz. Mozgás közben erősödnek a lábaid és a felsőtested, anélkül, hogy nagyobb terhelésnek tennéd ki az ízületeidet. A cipőt ugyanis eredetileg futóknak fejlesztették ki azért, hogy csökkentsék a test terhelését, és ezzel elkerüljék a lehetséges térd-, boka- és gerincsérüléseket
Miért a Kangoo Jumps?
A kangoo jumps egyrészt fogyaszt, másrészt erősít, harmadrészt rengeteg pozitív hatása van az egészségre, nem utolsósorban pedig szórakoztat is. Mivel a kangoocipőben végzett mozgás több kalóriát éget el, mintha ugyanazokat a mozdulatokat normál sportcipőben végeznénk, ezért a kangooval 25 százalékkal több energiát használunk fel, mint a normál aerobik közben. A kangoo jumps lábbelije a túlsúlyosoknak, izületi problémákkal küszködőknek is visszaadja az önfeledt ugrálás örömét, ugyanis a kangoocipőkben végzett gyakorlatok nem terhelik az ízületeket: a cipő a terhelés több mint 80 százalékát elnyeli.

Mire is jó a Kangoo?:)
A kangoo tökéletes gyilkos a depresszió,a rossz kedv,és a melankólikus hangulat ellen.
Kangoo közben rengeteg endorfin szabadul fel és az óra végén teljesen máshogy látod a világot,szinte kiugrálod a rossz kedvet ,ez garantált!

Rendszeres használatával látványos változás érhető el a popsi, csípő, comb és vádli izmainál!
Az ugrálás nagyon szórakoztató és teljesen kikapcsolja az embert – így gyakrabban és szívesebben mész majd gyakorolni!
Javítja az állóképességet és jó hatással van az egészségi állapotodra is: erősíti a szívet és a tüdőt, serkenti a vérkeringést, javítja az anyagcserét.
Fokozza a szervezet oxigénfelhasználását is – így ha dohányzol, érdemes minél hamarabb elkezdened! Az edzés mennyiségéről konzultálj szakemberrel!
A felszabadult ugrándozásnak lélekgyógyító hatása van, ezért azoknak is ajánlott, akik hajlamosak szorongásra és stresszes életet élnek.
Ki használhatja?
A speciális cipő nagy előnye, hogy azok is használhatják, akik nagy túlsúllyal küzdenek és mozgásszervi bántalmakban szenvednek - a rugók ugyanis elnyelik a terhelés 80 százalékát, amely
normál esetben az ízületeidet nyomná! A kangoo jumpot a felnőttek mellett a 6 évesnél idősebb gyerekek is használhatják – így akár az egész családoddal együtt mozoghatsz
Van még valami, ami mellette szól: túlsúlyos emberek számára kevés olyan egészséges átmozgatás létezik, mint a kangoo cipőben végzett torna. Az izületekre és gerincre ható úgynevezett becsapódás sérülések ugyanis elsősorban őket veszélyeztetik, a szervezet számos pontján lerakódott plusz kilók cipelése eleve lehetetlenné tesz egy sor sportot – erőnléttől függetlenül. Ezért is van, hogy ha valaki jelentős felesleggel fogyásra szánja el magát, az orvosa azt fogja tanácsolni, kezdetben elég, ha sétál, esetleg úszik, ne is próbáljon futni vagy más, intenzívebb mozgást végezni. A kangooval viszont nincs ilyen probléma, a nagyobb testsúly nem okoz gondot, mert a cipőnek köszönhetően nem terhelődik rá a tartószövetekre, nem sérül meg, nem dagad be például a boka. Arról nem is beszélve, egy 20 kiló túlsúlyt cipelő, nehézkesen mozgó ember számára milyen élmény lehet – nem könnyen, de könnyedén – ugrálni, emelkedni, hajolni.

Még ha kizárólag tornaeszköz marad is, mindenkit csak bátorítani tudok, tegyenek egy próbát: csináljanak végig egy kangoo edzést, érezzék jól magukat, majd utána vessék össze, éreznek-e különbséget a többi, ugrálós órához képest. Egyvalami garantált: élmény lesz a többi szokásos edzéshez képest, nemcsak a testünk frissül fel, de lélekben is visszavedlünk egy időre önfeledt gyerekké.
Az óra elég intenzív minimum 700 kalóriát,de 1000 kalóriát is el lehet égetni !!
Az órára ne feledd otthon a kitartásod,egy törölközőt,vizet,hosszabb zoknit és egy polifoam-t!!!

Ha ezután a „pár sorocska után” kedvet érzel ,hogy kipróbáld az órát,BÁTRAN KERESS MEG!!

MAYLE JENNIFER
0630581883

Szóval vigyázat, rá lehet kapni az ugrándozásra! UGORJUNK EGYÜTT A NYÁRBA !!!!

 

­